Located in the heart of downtown Salt Lake City, the urban grocery store is part of a three block mixed-use community. The project transforms the traditional Harmons red-brick style through a modest materials palette of industrial exit stairs, fluid-applied traffic coating, and corrugated metal panel screens. Glass, brightly colored stairs, and perforated metal screens combine in refined geometries to create an urban art piece.

SERVICES: Architecture, Interior Design, Landscape Design

View Commercial Projects

Design Challenge
PROTECT ADJACENT HISTORIC BUILDING
The new store was constructed adjacent to an existing historic building that had to be protected while maintaining access to an existing parking facility and adjoining to it simultaneously.

Information
BY THE NUMBERS
Salt Lake City, UT | 280,000 sf | $28M | 2012

Earth Centered
LED Lighting, high performance HVAC systems, and water-wise landscape