The Mueller Park addition & remodel creates a complete transformation of the facility that will breathe new life into the school.  Classroom additions are configure to introduce collaboration space, openness and visibility into the school. The entire west front entry was re-designed to help create a sense of arrival and presence, while serving as an icon for the community. The new commons, collaboration areas, and break out spaces are developed to create positive locations that foster student interactions. The updates to the spaces throughout the building will help make Mueller Park a successful learning environment now and in the future.

SERVICES:Programming, Architecture, Interior Design, Landscape Architecture

View K-12 Education Projects

Design Challenge
SITE CONDITIONS
Recreate school identity and collaborative addition on a limited hillside site.

Information
BY THE NUMBERS
Bountiful, UT  |  123,000 SF total  (25,000 sf addition, 50,000 sf remodel) |  2018

Earth Centered
Adaptive reuse and addition. Replaced HVAC with high efficiency system and upgraded to LED lighting throughout.  Added efficient fenestration to existing classrooms to improve naturally day lighting.