The George S. Eccles Student Life Center is designed as a connective building, a lively place of renewal at the campus nexus of academic, recreational, and residential precincts. A fluid sequence of lounges offers a variety of active zones and quiet respites with continuous exterior views, healthy food options, and even a hearth. With dynamic folds, the warm terra cotta and silver-grey metal exterior reflects the surrounding panoramic high desert and lake geology of Utah. The tall glass façade wraps two levels of “see-and-be-seen” activities while adjacent outdoor spaces take advantage of Utah’s four seasons to promote balance, fun and camaraderie, all critical to healthy lifestyles. From the yoga deck to the fire pit, the design strives to offer a seamless transition between inside and outside. There is even an operable wall that creates an expansive indoor/outdoor leisure pool experience.

SERVICES: Feasibility Study, Master Planning, Programming, Architecture, Interior Design, Landscape & Site Design

View Higher Education Projects

Virtual Tour of University of Utah, Student Life

Design Challenge
MASTERPLAN INTEGRATION
Campus Masterplan integration

Information
BY THE NUMBERS
Salt Lake City, UT   |  168,000 sf  |  Construction $41.4 M  | 2014

Earth Centered
LEED Silver pending. Highly efficient exterior envelope design.