Along the primary campus gateway, this new building for the School of Business seeks to respond to campus and regional influences, as well as embody a forward-thinking, entrepreneurial spirit. Extensive use of natural materials reflects the beauty of Southern Utah and local parklands. Transparency is a design driver and is most celebrated in the two-story collaborative zone dubbed “Wall Street.” Flooded with natural light from above, this space is a metaphorical reference not only to New York City, but also to a well-known slot canyon in nearby Bryce Canyon National Park. It spans the building, creating a spine where interaction and collaboration is supported in the many group study rooms, open seating and conversation areas. Interior finishes and color palettes support these influences, while also setting a professional atmosphere for students and faculty.

SERVICES: Program, Architecture, Landscape, Interior Design

View Higher Education Projects

Design Challenge
RESPOND TO CAMPUS CONTEXT
To reflect the natural surroundings and low scale of the campus context, the two-story masonry exterior is emblematic of the business school ethos that includes the metaphor of transparency while using a modest material palette, and frame views from within.

Information
BY THE NUMBERS
Cedar City, UT   |  42,000 sf  |  $11.3 M  |  2018